top of page

Loopbaanbegeleiding reviews

Zij gingen jou reeds voor

veronique-cobbaert-loopbaanbegeleiding-review-pieter.jpg

Pieter | 42 jaar

Bezig met carrièreswitch

"Niets moet zo slopend zijn als je ganse leven vast zitten in een job die je geen voldoening geeft. Erger nog, minimum 8 uur per dag opofferen, je ganse leven lang aan een bezigheid die niks voor je betekent.

Na maanden spanning en frustratie in mijn job voelde ik voor mezelf dat het tijd werd om een andere weg in te slaan. De juiste wel te verstaan! Ik had geen zin nog meer verloren te lopen in de chaos die ik toen ervoer. Maar hoe vind je die juiste weg in godsnaam? 'Alle wegen leiden naar Rome' was niet aan de orde, en google maps was vergeten deze route in mijn GPS te steken blijkbaar.

Via een goede vriendin, ondertussen ex-collega, raakte ik plots in contact met Veronique. Zij was met haar aan de slag gegaan om na 20 jaar bij dezelfde firma, een twist te geven aan haar job en carrière. Laaiend enthousiast vertelde ze me over de diepgang van de loopbaanbegeleiding. Ondertussen is ze aan de slag gegaan in een ander bedrijf in een omgeving die haar ligt, in een vakgebied waar ze kan in doorgroeien en mentaal weer openbloeien.

Toen ik zelf, volledig getriggerd ondertussen, contact opnam met Veronique, kreeg ik binnen de kortste keren een antwoord op mijn aanvraag. Hetgeen volgde was een periode van zelfreflectie, zelfontdekking, nieuwe mogelijkheden en deuren die konden worden geopend.

Na alle sessies te hebben doorlopen dacht ik dat het erop zat, maar weken, zelfs maanden erna nam mijn begeleidster Véronique met tussenpozen contact met me op met nieuwe info, direct verbonden aan de vraag om te horen hoe het ging.

Het was een zoektocht die begon binnen mezelf, om vervolgens gericht uit te breken in de richting van een job die je écht gelukkig maakt.

Ik heb voor mezelf ontdekt waar mijn interesses liggen, waar ik goed in ben, waar ik met op verder bouwen. Met de hulp van Veronique ben ik erachter gekomen dat ik veel meer mogelijkheden in mijn mars heb dan ik aanvankelijk dacht. Studeren werd een optie, iets wat ik nu wil gaan aanvangen, en van daaruit is zowat alles mogelijk ..."

Lore

Werknemer in de zorg

“De loopbaanbegeleiding heeft er vooral voor gezorgd dat ik mezelf beter leerde kennen en het haalde duidelijk aan wat ik misschien wel al wist over mezelf maar niet kon benoemen. Het zette me aan om na te denken over wat belangrijk is voor mij, zowel op het vlak van werk maar ook op het vlak van mijn persoonlijk leven.

 

Veronique luisterde heel geïnteresseerd naar wat ik vertelde en luisterde actief naar mijn zorgen en vragen. De loopbaanbegeleiding was eerder een samenwerking om zowel mijn persoonlijkheid als mijn visie op werk duidelijk in beeld te krijgen. Zij bereidde onze sessies ook altijd heel nauwkeurig voor en deed heel wat opzoekingswerk.

 

Ook al heb ik nu nog geen concrete stappen gezet naar verandering, het heeft er wel voor gezorgd dat ik in staat ben om een plan uit te werken voor de toekomst en dat geeft heel veel rust.”

lore-zorg-loopbaanbegeleiding-review-veronique-cobbaert.jpg
nina-loopbaanbegeleiding-hr-veronique-cobbaert.jpg

Nina

Student Logistiek Management na job als HR medewerkster

"Dankzij Veronique en de testen heb ik inzicht gekregen in welk soort werk en welke opleiding ik ga aanvatten.

Je hebt mij door een moeilijke periode getrokken en heel veel begrip getoond. Dankzij u heb ik weer motivatie gevonden om er tegenaan te gaan. Je creeërt vertrouwen en stelt mensen op het gemak. En ik voel zoveel passie bij u, dat is echt tof. Dankjewel! "

Anna

Sociaal werk

"Ik heb lang nagedacht over wat ik nu precies in de toekomst wil doen en heb daarbij veel hulp van jou gekregen.

Naast mijn opleiding die ik graag zou volgen, heb ik nog heel wat leuke ideeën om in de toekomst te verwezenlijken. Ik zit dus boordevol nieuwe energie en heb er zin in!

Ik wou je graag bedanken voor wat je gedaan hebt voor mij. De loopbaanbegeleiding heeft veel in beweging gezet in mijn leven."

anna-loopbaanbegeleiding-review-veronique-cobbaert.jpg
bottom of page