Koptekst 1

Hieronder kun je enkele ervaringen lezen van mensen die loopbaanbegeleiding hebben gevolgd. De namen heb ik aangepast.

Eline  (Jonge vrouw uit West Vlaanderen die een carrièreswitch heeft verwezenlijkt net voor de geboorte van haar 2de kindje) (feb 2020)


“Een nieuwe job? Een nieuwe uitdaging? Het was een moeilijke zoektocht naar een betere combinatie tussen werk en gezin maar toch een boeiende job waar ik me toch volledig in kan uitleven. Ik twijfelde of ik wel van job zou veranderen om heel wat redenen. Toen stond Veronique van Diaspoor aan de deur. Met de loopbaanbegeleiding die zij bood, zorgde ze voor belangrijke inzichten. Deze inzichten zorgden voor een springplank waardoor ik de sprong naar een nieuwe job durfde wagen! En Veronique? Die stond tijdens het hele proces naast mij met de gepaste en juiste raad en daad. Een aanrader! “

Loopbaanbegeleiding ervaringen

Pieter  (40 jaar , bezig met een carriereswitch, zal binnenkort een studie aanvatten die in de lijn ligt van zijn passie en talenten) (maart 2020)

 

Niets moet zo slopend zijn als je ganse leven vast zitten in een job die je geen voldoening geeft. Erger nog, minimum 8 uur per dag opofferen, je ganse leven lang aan een bezigheid die niks voor je betekent.

Na maanden spanning en frustratie in mijn job voelde ik voor mezelf dat het tijd werd om een andere weg in te slaan. De juiste wel te verstaan! Ik had geen zin nog meer verloren te lopen in de chaos die ik toen ervoer. Maar hoe vind je die juiste weg in godsnaam? 'Alle wegen leiden naar Rome' was niet aan de orde, en google maps was vergeten deze route in mijn GPS te steken blijkbaar.

Via een goede vriendin, ondertussen ex-collega, raakte ik plots in contact met Diaspoor. Zij was met dit platform aan de slag gegaan om na 20 jaar bij dezelfde firma, een twist te geven aan haar job en carrière. Laaiend enthousiast vertelde ze me over de diepgang van de loopbaanbegeleiding. Ondertussen is ze aan de slag gegaan in een ander bedrijf in een omgeving die haar ligt, in een vakgebied waar ze kan in doorgroeien en mentaal weer openbloeien.

Toen ik zelf, volledig getriggerd ondertussen, contact opnam met Diaspoor, kreeg ik binnen de kortste keren een antwoord op mijn aanvraag. Hetgeen volgde was een periode van zelfreflectie, zelfontdekking, nieuwe mogelijkheden en deuren die konden worden geopend.

Na alle sessies te hebben doorlopen dacht ik dat het erop zat, maar weken, zelfs maanden erna nam mijn begeleidster Véronique met tussenpozen contact met me op met nieuwe info, direct verbonden aan de vraag om te horen hoe het ging.

Het was een zoektocht die begon binnen mezelf, om vervolgens gericht uit te breken in de richting van een job die je écht gelukkig maakt.

Ik heb voor mezelf ontdekt waar mijn interesses liggen, waar ik goed in ben, waar ik met op verder bouwen. Met de hulp van Veronique en Diaspoor ben ik erachter gekomen dat ik veel meer mogelijkheden in mijn mars heb dan ik aanvankelijk dacht. Studeren werd een optie, iets wat ik nu wil gaan aanvangen, en van daaruit is zowat alles mogelijk ...

WORKING HARD FOR SOMETHING WE DON'T CARE ABOUT IS CALLED STRESS.

WORKING HARD FOR SOMETHING WE LOVE IS CALLED PASSION!!

Lore  (verpleegster die veel werkdruk ervaart en twijfelde over haar toekomst,Oost - Vlaanderen)

(jan 2020)

“De loopbaanbegeleiding heeft er vooral voor gezorgd dat ik mezelf beter leerde kennen en het haalde duidelijk aan wat ik misschien wel al wist over mezelf maar niet kon benoemen. Het zette me aan om na te denken over wat belangrijk is voor mij, zowel op het vlak van werk maar ook op het vlak van mijn persoonlijk leven. Veronique luisterde heel geïnteresseerd naar wat ik vertelde en luisterde actief naar mijn zorgen en vragen. De loopbaanbegeleiding was eerder een samenwerking om zowel mijn persoonlijkheid als mijn visie op werk duidelijk in beeld te krijgen. Zij bereidde onze sessies ook altijd heel nauwkeurig voor en deed heel wat opzoekingswerk. Ook al heb ik nu nog geen concrete stappen gezet naar verandering, het heeft er wel voor gezorgd dat ik in staat ben om een plan uit te werken voor de toekomst en dat geeft heel veel rust.”

Nina (HR medewerkster die in de knoop zat en nu gaat een bachelor aanvatten in logistiek management)  (juli 2020)

"Dankzij Veronique en de testen heb ik inzicht gekregen in welk soort werk en welke opleiding ik ga aanvatten.

Je hebt mij door een moeilijke periode getrokken en heel veel begrip getoond. Dankzij u heb ik weer motivatie gevonden om er tegenaan te gaan. Je creeërt vertrouwen en stelt mensen op het gemak. En ik voel zoveel passie bij u, dat is echt tof. Dankjewel! "

Anna  (sociaal werk Kortrijk) (aug 2020)

"Ik heb lang nagedacht over wat ik nu precies in de toekomst wil doen en heb daarbij veel hulp van jou gekregen.

Naast mijn opleiding die ik graag zou volgen, heb ik nog heel wat leuke ideeën om in de toekomst te verwezenlijken. Ik zit dus boordevol nieuwe energie en heb er zin in!

Ik wou je graag bedanken voor wat je gedaan hebt voor mij. De loopbaanbegeleiding heeft veel in beweging gezet in mijn leven."

Martine (lerares Nederlands net voor haar pensioen, op zoek naar een uitdaging na het pensioen) Oost Vlaanderen , september 2020

"Dag Veronique,

Dank voor de doorgestuurde info en voor je uitstekende begeleiding. Je leerde me nieuwe mogelijkheden te zien en dat is fijn."

Dieter (master in de chemie) ,29 jaar okt 2020

"Veronique is een  enthousiaste, flexibele en erg bereikbare coach, met wie je kan afstemmen welk traject het beste past bij de situatie die zich voordoet. Daarnaast geeft ze ook nog nuttige tips en links die een goede aanvulling zijn en verder helpen bij de ontwikkeling. De combinatie van de testresultaten en feedback geven mij een beter inzicht welke factoren voor mij belangrijk zijn om meer rekening mee te houden in de zoektocht naar een job."

Rita (Werkt als productiemedewerkster in een autofabriek) 47 jaar okt 2020

"Véronique, nog eens bedankt voor alles maar je hoort nog zeker van mij. Niets houdt me tegen om een opleiding te volgen en een andere job te zoeken. Je hebt me een andere en betere kijk op het gebied van werk en leven gegeven. Dank daarvoor. "

A. W. (commercieel medewerkster in de bank)  47 jaar, nov 2020

"Één tijdje geleden had ik het wat moeilijk. Ik ben altijd al gevoelig geweest en ik vroeg me eigenlijk af of ik niet hooggevoelig ben. Dat was misschien De reden waarom alles in mijn werk én in mijn leven zo ingewikkeld was/is. Op een bepaald ogenblik viel de spreekwoordelijke druppel. Er moest iets gebeuren met de manier waarop ik mijn werk beleef en uitvoer. Daarop stootte ik op de website van Veronique. Het sprak me onmiddellijk aan om contact op te nemen met haar omdat we een gezamenlijke band hebben met elkaar door mijn vorig werk in de kinderopvang. Mijn vorig werk in de BKO heb ik jammer genoeg moeten laten varen door een heupoperatie. Revalidatie én in een kinderopvang werken gaan - jammer genoeg - niet samen. Dus 17 jaar met hart en ziel werken in een BKO en dit werd van de ene op de andere dag met 1 pennentrek op stop gezet. 'Medisch ontslag" heet dit. Ik heb de " koe bij de horens gevat" en onmiddellijk gestart met een 2 jarige opleiding : secretariaatsmedewerker bij het CVO in Brugge. Met glans geslaagd, mijn technische diploma met verve behaald en klaar voor een nieuwe uitdaging. Na een aantal weken solliciteren, was er een job vrijgekomen in een bank. Na een positieve sollicitatiegesprek kon ik starten op 1 september 2015. Ik werk daar nu 5 jaar maar doordat de boog altijd gespannen stond/staat( dagelijks quota behalen) bleek dat het voor mij de " swung' eruit was. Het feit dat 2 collega's langdurig ziek werden + het omgaan met de corona crisis ( in een bank moet er blijvend gepresteerd worden:corona crisis of niet) deed er ook niet goed aan. Ik bevond mij in een neerwaartse spiraal. Constant schoten er negatieve gedachten door mijn hoofd die mijzelf telkens naar beneden haalden. Deze trend zette zich ook door in mijn privéleven: ik was constant moe, had nergens zin in, alles was teveel. Ik deed ook telkens alsof bij iedereen : als ik doe alsof alles ok is, dan is, alles ook OK. Maar dat wreekte zich op den lange duur. En dan kwam Véronique in beeld. Net op tijd. Zij gaf mij de tijd om mijn verhaal te doen. Ze liet mij op mijn gemak voelen. Zij luistert echt naar mij. En ik had voor het eerst na lange tijd het gevoel dat er iemand luisterde en zonder beoordeling mij verhaal aanhoord. Het gebeurde zelfs dat ik meerdere keren hetzelfde vertelde doch liet Veronique mij begaan want blijkbaar had ik dit nodig. Zij gaf mij de nodige inzicht in mijzelf. Neen, er is niets fout met mij en ja die verkopen en het behalen van de cijfers zijn soms echt onmenselijk! Na ons eerste gesprek kreeg ik een aantal documenten mee met de bedoeling om die - nadat deze zijn ingevuld - een beeld van mij persoonlijkheid en karakter te kunnen vormen. Het zijn deze tools die mij de kapstokken gegeven hebben om verder te kunnen. Blijkt dat ik heel perfectionistisch ben en daardoor mij eigen criticus was/ben. Daardoor bleek dat ik goed op weg was om naar een depressie op te gaan. Blij dat Véronique mij de handleiding gaf om aan de handrem te trekken. Ik weet nu waar mijn valkuilen liggen. Dankzij de feedbacks van Veronique kan ik terug verder. Ik heb de indruk dat er terug zuurstof in de lucht is. Is ons traject daarmee gedaan? Neen. Véronique stuurt mij af en toe een lief berichtje. Hoe gaat het met je? Lukt het een beetje?... Al deze oppeppers heb ik nodig gehad want ik zat echt diep. Ik kan loopbaanbegeleiding aan iedereen aanbevelen. Het heeft een inkijk in jezelf en daarmee kan je verder. Loopbaanbegeleiding kan je als volgt beschrijven: je voelt al geruime tijd dat uw kleren die je aanhebt u niet meer passen. Of ze zijn te klein en knellen enorm of ze zijn te groot en hangen rond uw lichaam. Met het werk kan dit ook zo vergaan : je voelt dat er iets niet klopt. Loopbaanbegeleiding neemt uw maten op en vervaardigen kledij gemaakt op uw lichaam. Dat zorgt voor een enorme boost. Ik heb die boost kunnen gebruiken om mijn hiërarchie durven aan te spreken. Vanaf heden doe ik enkel nog administratief werk zonder verkoopcijfers te moeten behalen. Mensen helpen en bijstaan waar nodig. Daar ben ik goed in én wil ik blijven doen tot aan mijn pensioen. Op mijn werk zijn ze blij dat ik dit initiatief heb genomen. Is een enorme verrijking. "

B.V. Na de faling van Megaworld in jan 2021, Aalter

Veronique geeft mij enorm goed geholpen bij het zoeken naar de juiste job voor mij. Na het falen van mijn vorige werkgever zocht ik een nieuwe uitdaging, daarbij geeft Veronique me uitstekend geholpen. Door onze begeleiding mag ik nu een arbeidscontract tekenen bij een werkgever waar ik mij 100% goed bij voel. Bedankt voor alles!! Voor een goede loopbaanbegeleiding is er 1 adres!! HIER

S.I. Hoofdverpleegkundige april 2021

Ik had twijfels na een intense covid periode op het werk. Door de loopbaancoaching te doorlopen is me duidelijk geworden dat de zorgsector toch de plek is waar ik thuishoor. Veronique heeft geluisterd, vragen gesteld, taken gegeven en kritische feedback geformuleerd. Vervolgens kon ik daarmee weer aan de slag. Door deze coaching heb ik keuzes kunnen maken. Kiezen is niet altijd verliezen. Het is het begin van iets nieuws

Sitemap

Veronique                                                                              0485/621589

Wat is loopbaanbegeleiding

Locaties                                                                         Veronique.cobbaert@diaspoor.be

Online loopbaanbegeleiding

Getuigenissen

Contact